• uhit.ba
  • uhit.ba
  • uhit.ba
  • uhit.ba

logo-uhit

Skupština UHIT FBiH

Poštovane kolege,

želimo Vas obavijestiti da će se Skupština Udruženja hematologa i transfuziologa FBiH održati  u subotu 02.12.2017. godine u 11:00 sati u Hotelu Bristol - Sarajevo. Putne troškove dolaska na Skupštinu članovima Udruženja snosi UHIT FBiH.

Napomena: Postoji mogućnost organizovanog prevoza, za ovaj oblik transporta koji bi organizovalo Udruženje potrebno je da se obratite na e-mail: elmacatovicbaralija@ztmfbih.ba najkasnije do četvrtka 30.11.2017. godine.

Skupština UHIT FBiH

2-kongres-hematologa-transfuziologa-bih-1

2. KONGRES HEMATOLOGA I TRANSFUZIOLOGA BiH SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

Udruženje hematologa i transfuziologa FBIH u saradnji sa Udruženjem hematologa Republike Srpske i Udruženjem transfuziologa Republike Srpske organizovalo je 2. Kongres hematologa i transfuziologa Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem, koji je održan u Sarajevu, u hotelu Radon Plaza od 26.-28.10.2017. godine.

Dr Aida Đozo predsjednica Organizacionog odbora, dr mr sci. Elma Ćatović- Baralija, dr med. sc. Azra Jahić, prim. dr Jasminka Kurilić, direktorica ZTMFBiH, te prof. Meliha Sakić, iznijele su organizaciju ovog zahtjevnog, ali uspjelog Kongresa.

2. Kongres hematologa i transfuziologa sa međunarodnim učešćem u Sarajevu

pedijatrijske-sesije-kongresa-hematologa-i-transfuziologa-bih-4

IZVJEŠTAJ SA PEDIJATRIJSKIH SESIJA KONGRESA HEMATOLOGA I TRANSFUZIOLOGA BiH

Moderatori: Prof dr M. Sakić, Mr sci dr A. Latifagić

Pedijatrijskoj sesiji su prisustvovali ljekari iz Mostara, Tuzle, Sarajeva, medicinske sestre iz Sarajeva i Tuzle koje se bave tom patologijom, te članovi Udruženja djece oboljele od malignih oboljenja iz Sarajeva.

Izvještaj sa pedijatrijskih sesija kongresa hematologa i transfuziologa BiH

 

Vodič Udruženja hematologa i transfuziologa FBiH o upotrebi biosimilara

Autori: Azra Jahić, Aida Čustović Arnautović, Alma Sofo Hafizović, Ferida Čolaković, Nada Škobić Bovan

Skorija dostupnost biološki sličnih lijekova (biosimilara) je rezultat isticanja patenta prve generacije biotehnoloških lijekova, a koji teoretski mogu smanjiti direktne troškove liječenja i postati dostupnijim većem broju pacijenata. Međutim, trenutno su dostupni klinički podaci na relativno malom broju pacijenata i ne pružaju dovoljno informacija koje se tiču dugotrajne efikasnosti i sigurnosti ili učestalosti rijetkih neželjenih događaja biosimilara. Zbog važnosti uvođenja biosimilara u liječenje i ograničenih trenutnih saznanja njihove efikasnosti i sigurnosnog profila, smatramo da je obaveza da usvojimo Vodič Udruženja hematologa i transfuziologa Federacije Bosne i Hercegovine o njihovoj primjeni.

UHIT vodič o primjeni biosimilara u FBiH

Još članaka...

  1. BIHEM - Smjernice - CML
  2. Pristupnica

Stranica 1 od 2

UHIT.BA WEBMAIL

Popularni članci

Statistika UHIT.BA

Posjetioci
2
Članci
84
Linkovi
18
Broj pregleda članaka
136433